VIDEO: Iluminat de Restaurant: BOSCO – Gourmet Nest

Într-un restaurant, lumina este esențială: pe lângă scopul funcțional, ea contribuie într-o mare măsură la atmosfera spațiului. În acest articol, îți prezentăm soluțiile Design Radar folosite în cel mai nou restaurant din nordul Bucureștiului, „BOSCO – Gourmet Nest”, amenajat de echipa arhitectului Victor Grosu.

ILUMINAT ARHITECTURAL de RESTAURANT

Tot restaurantul BOSCO – Gourmet Nest este amenajat cu o temperatură de culoare de 2700K, pentru a crea un ambient călduros și confortabil.

„Este primul spațiu HoReCa făcut de noi 100% cu lumini de 2700K. Într-un interior, este esențial ca toate sursele să aibă aceeași temperatură de culoare. În plus, toate corpurile alese au low UGR, lumina nu te orbește și este confortabilă”, explică Pavel Căruntu, CEO Design Radar și coordonatorul proiectului de lumini.

Planul de iluminat a fost gândit încă de la începutul proiectului, nimic nu a fost lăsat la întâmplare. Este metoda corectă de lucru pentru orice proiect de lumini și recomandăm întotdeauna clienților noștri să ia în considerare soluțiile de iluminat încă de la început.

Pentru lumina de ambianță, am folosit profile cu benzi LED amplasate perimetral pe tavan. Tot pe tavan, șinele aplicate de 48V cu spoturi cu unghi reglabil aduc un plus de lumină. Profilele pentru bandă LED, cu diffuser îngropat, au fost montate vertical și pe stâlpii din lemn. Sunt estetice chiar și atunci când lumina e stinsă și arată ca niște benzi negre, minimaliste.

Pentru luminile de lucru, s-au folosit spoturi încastrate Shot Light S Trimless de la Arkos . Acestea generează un fascicul de lumină perfect definit, calculat să ilumineze precis blaturile meselor, după cum se poate observa în imaginile de mai sus. Sunt ușor de montat, iar rama ascunsă le face extrem de minimaliste.

Ca lumini de accent, spoturile Black Foster Micro Surface 5 de la Arkoslight, aplicate pe tavan, iluminează obloanele din lemn natural. Și ele sunt o prezență aproape imperceptibilă și oferă o lumină precisă. Efectul „Invisible Black”, despre care vorbim adesea, este patentat de cei de la Arkoslight: ascunde sursa de lumină și aduce confort vizual ridicat. Corpurile Arkoslight au certificare MacAdam 2, un coeficient ce garantează uniformitatea luminii.

Tot ca lumini de accent, s-au folosit spoturi direcționabile pentru exterior Skip de la Arkoslight, care pun în valoare măslinii naturali.

„Datorită echipei Design Radar, și implicării lor maxime, pot spune că acest restaurant are un iluminat corect, de ultimă generație. În spate, sunt sute de ore de discuții, de dezbateri, de luptă”, a precizat Victor Grosu.  

Pentru un plus de atmosferă, pentru mese s-au folosit lămpile portabile TeTaTeT Flûte de la Davide Groppi. Acest produs este foarte potrivit în restaurante, pentru că are o bază magnetică, ce poate fi ascunsă sub fața de masă, astfel încât corpul să pară că plutește. Atunci când celelalte lumini sunt stinse și rămân doar veiozele, atmosfera este una intimă și specială.

În băi, spoturile încastrate și profilele cu bandă LED foarte îngustă, de 4 mm, creează o lumină confortabilă.

Un tip de lumină folosit, din păcate, rar, dar extrem de util, este „service light”: spoturile încastrate Shot Light Big, cu diametru de 13 cm și flux luminos de 3000 lm, se aprind atunci când se face curățenie în spațiu.

UȘI & PROFILE tip SHADOW GAP

Pentru trepte și pereți, s-au folosit plintele ascunse Shadow Gap de la Design Radar, cu bandă LED încastrată în zona de trepte, pentru a servi ca lumină de ghidaj. Aceste profile delimitează peretele de pardoseală într-un mod minimalist și discret. 

Pentru ușile din zona de toalete, s-au ales modele de la furnizorul nostru Albed – uși made in Italy. Ușa pivotantă Next, cu deschidere în ambele sensuri, a fost alegerea ideală pentru intrarea în această zonă. A fost finisată cu aceeași decorativă folosită pentru pereți și pictată cu elemente vegetale și păsări. Pentru grupurile sanitare, ușile filomuro, și ele acoperite cu textură decorativă, creează un ambient minimalist.

Suntem fericiți că am făcut parte dintr-un astfel de proiect și abia așteptăm să primim noi provocări de la arhitecți și designeri de interior! Dacă vrei să afli mai multe despre soluțiile folosite, contactează-ne!

Join the conversation

Cos 0