Amenajare Premium în Nordul Bucureștiului

Acest apartament amenajat de la zero de arhitectul Alexandru Oprița de la MRPK este definiția luxului contemporan: linii minimaliste, tonuri neutre și multe soluții ascunse, care emană o eleganță aparte.

Apartamentul este situat pe Șoseaua Nordului din București, iar amenajarea lui a durat trei ani. Design Radar a contribuit cu soluții de iluminat arhitectural, prize, întrerupătoare, uși, plinte, jaluzele, mese și scaune.

Zona de living, separată de bucătărie printr-o ușă de sticlă, utilizează toate cele trei tipuri de iluminat:

1. Iluminat de atmosferă

După cum îi spune și numele, acest tip de lumină (“ambient lighting”) creează ambianța dintr-un spațiu și influențează starea celor care folosesc interiorul.

“Într-un apartament, trebuie să ai VIBE. Putem merge pe clasic, să aprindem tot, să se vadă extrem de puternic, dar, din punctul meu de vedere, nu neapărat cu cel mai bun gust, sau să punem anumite lumini, controlat, astfel încât să ne jucăm cu lumina și umbra“, își exprimă arhitectul Alexandru Oprița viziunea despre iluminat.

Pentru iluminat ambiental, aici s-au folosit următoarele soluții Design Radar:

  • sistemul Infinito de la Davide Groppi, o bandă ultra-subțire din oțel inoxidabil special, de doar 18 mm lățime, care „taie” spațiul pentru a produce lumină indirectă;
  • aplice de perete dispuse în lateralele tabloului, ca o ramă de lumină.

Aplică neagră Aden, Design Radar

Și în dormitor regăsim multiple surse de iluminat ambiental: spoturi încastrate (“invizibile”) pentru zonele de circulație, șină cu spoturi direcționabile pentru un joc de lumini și umbre, aplice negre, cu unghi îngust, deasupra noptierelor.

2. Iluminat de accent

Pentru a pune în evidență o piesă de mobilier sau de decor, folosim luminile de accent. Preferatele noastre sunt spoturile invizibile, deoarece se pierd complet în suprafața tavanului. Creează un efect decorativ special, rămânând în același timp complet ascunse privirii. Spoturile au diferite unghiuri, pentru a putea ilumina porțiuni mai înguste sau mai largi.

Spoturi invizibile cu ramă ascunsă, Design Radar

Grupul de trei statui din colțul livingului este iluminat de o șină cu spoturi direcționabile, care canalizează lumina spre zona dorită, fără efectul de orbire.

“Avem trei statui, făcute de un artist local, și avem trei spoturi care direcționează lumina pe ele din trei unghiuri, astfel încât fiecare statuie să multiplice trei umbre”, explică arhitectul.

3. Iluminat de lucru (task lighting)

Această categorie de lumină are rol funcțional și se folosește pentru a ilumina zonele sau obiectele necesare unei activități: blatul de lucru, biroul etc.

În diningul și bucătăria acestui apartament, pentru zona de luat masa, s-au folosit câte trei pendule suspendate Stick de la Arkoslight, din portofoliul nostru.

Stick 48V este un pendul suspendat ce constă dintr-o linie verticală extrem de subțire.

Alte soluții minimaliste din apartament

Pentru un aspect minimalist contemporan, s-au folosit în toate spațiile, pentru tavan și pardoseală, profile Shadow Gap din aluminiu. Folosite la îmbinarea cu tavanul, acestea nu iau din înălțimea spațiilor, ca scafele demodate, și creează un efect de perete plutitor. Ca plintă invizibilă, sunt mai ușor de întreținut și de curățat decât plintele clasice.

Ușile din apartament sunt uși cu toc ascuns (filomuro) Next de la Albed Italia, pentru a crea efectul de perete continuu.

Jaluzelele orizontale din lemn sunt de la Kott Design, produse în România. Pe lângă rolul practic, acestea au un efect ambiental aparte, necesită mai puțină îngrijire, oferă numeroase scenarii de folosire și intimitate sporită.

Ca piese de mobilier, s-au ales produse made in Italy sau piese lucrate pe comandă cu furnizori locali. Masa de dining și scaunele sunt de la Calligaris, prin Design Radar. Scaunele Elle rotative au picioare negre și finisaje în nuanțe neutre, iar masa Cameo din dining are un blat din ceramică și sticlă bronz: finisajul închis este în ton cu restul decorului.

Dacă ai un proiect de apartament, restaurant, birou sau orice alt spațiu, te ajutăm gratuit cu soluții și sisteme de ultimă oră, plus consiliere în iluminat arhitectural. Contactează-ne sau vino în showroom-ul din București.

Video: GrosuMedia

Join the conversation

SHOPPING BAG 0
RECENTLY VIEWED 0