Această casă contemporană din centrul Bucureștiului combină armonios minimalismul cu accentele italiene. Proiectul semnat de EDesign Bespoke Interiors este iluminat exclusiv cu soluții Arkoslight din portofoliul nostru.
Casa se desfășoară pe parter, etaj și mansardă și are 200 de metri pătrați. La parter se află zona de zi, cu bucătărie, living și dining open space. Minimalismul italian, stilul dorit de proprietari, se remarcă prin liniile curate ale mobilierului și materialele premium, precum ceramica și lemnul în tonuri închise.



Paleta de culori sofisticată este completată de accente subtile de metal: corpul de iluminat suspendat Art în finisaj de alamă periată, amplasat deasupra mesei de bucătărie, sporește senzația de rafinament. Pentru iluminat general, spoturile încastrate fără ramă au fost amplasate strategic.


Art este un candelabru contemporan cu alură sculpturală și poate fi văzut în showroomul nostru din București.

În dining, același corp suspendat Art, de data aceasta cu 5 spoturi, iluminează locul de luat masa. Temperatura de culoare de 3000K (alb cald) oferă claritate și o senzație de căldură.

Zona de canapea este iluminată ambiental prin benzi LED, amplasate pe perete și tavan. Culoarea canapelei este accentuată elegant de cele două spoturi trimless, a căror lumină este poziționată strategic pentru a evita disconfortul vizual. Efectul de „invisible black” contribuie la această experiență plăcută, deoarece fasciculul de lumină este “ascuns” și discret, permițând ochiului să rămână concentrat fără a fi distras sau obosit.

Pentru iluminat general, s-au montat patru spoturi „invizibile” încastrate Shot Light Trimless S de la Arkoslight. Și aici, temperatura de culoare este de 3000K, iar unghiul fasciculului de iluminat a fost calculat cu precizie pentru a asigura lumina necesară. Efectul de Invisible Black ascunde sursa de iluminat și creează un confort vizual sporit.
„La acest proiect, am desfășurat un calcul de iluminat împreună cu furnizorul nostru Arkoslight. Este un serviciu pe care îl oferim colaboratorilor și clienților Design Radar și care are scopul de a stabili necesarul de lumină din fiecare încăpere, în funcție de activitățile desfășurate, optimizând astfel soluțiile și costurile”, povestește Ciprian Radu, specialistul Design Radar implicat în proiect.
Simularea tehnică ne-a oferit o imagine clară a distribuției luminii în fiecare colț al spațiului. Astfel, am putut planifica exact unde și cum să amplasăm corpurile de iluminat pentru a obține o atmosferă uniformă și funcțională.
Cum este iluminată zona de noapte de la etaj
La etaj se află dormitoarele celor două fiice, fiecare spațiu fiind personalizat cromatic: roz pudrat pentru prima cameră și albastru pastel pentru cea de-a doua. Designul mobilierului și materialele textile confortabile creează un mediu primitor și funcțional.

Pentru iluminat, s-au ales spoturi încastrate Buddy de la Arkoslight, versiunea Tilt și Tilt Trimless. Cele poziționate spre fereastră sunt asimetrice, pentru a direcționa lumina uniform pe perdele și pe zona vitrată, evidențiind textura materialului și creând un efect de luminozitate naturală, fără a genera reflexii deranjante. Această alegere contribuie la un design minimalist și la un confort vizual optim în spațiu..

Tehnologia dim to warm cu care sunt dotate aceste spoturi permite crearea de confort sporit, prin estomparea intensității și culorii temperaturii.

Mansarda, dedicată părinților, include un dormitor decorat cu texturi prețioase și tonuri lemnoase întunecate. Aici, lumina creează un scenariu sofisticat: benzi LED, spoturi încastrate și o aplică în formă circulară.
Fiecare detaliu din spațiu a fost atent planificat pentru a crea o atmosferă armonioasă și funcțională, fără a sacrifica eleganța, iar iluminatul nu face excepție.
Despre colaborarea cu Design Radar
Despre colaborarea cu Design Radar, designerul de interior Elena Davidescu specifică:
„Am ales Design Radar în acest proiect în special pentru soluțiile de iluminat de tip Invisible Black Effect. Am dorit să integrăm acest tip de iluminat datorită curiozității pe care o trezește și atmosferei minimaliste, dar sofisticate, pe care o creează”.
Elena a vrut neapărat ca toate corpurile de iluminat din casă să fie de la același producător, pentru a avea aceeași temperatură de culoare.
„În proiect predomină iluminatul tehnic, completat cu iluminat decorativ doar în câteva zone. Am gândit de la început mai multe scenarii de lumină, astfel încât, chiar având aceeași perspectivă, prin apăsarea câtorva butoane, mood-ul se poate schimba în funcție de momentul zilei sau activitatea desfășurată”.

Dacă ești designer de interior sau proprietar și ai un proiect de apartament, casă, restaurant, birou sau orice alt spațiu, contactează-ne sau vino în showroom-ul din București.
Foto: Sebastian Stan