VIDEO: Penthouse Minimalist în Constanța

Iluminat arhitectural, jaluzele din lemn, uși, plinte ascunse și alte soluții minimaliste Design Radar, puse impecabil în operă. Continuăm seria de vloguri în amenajările arhitecților noștri colaboratori cu o amenajare de penthouse-duplex semnat Hype Project.

Penthouse-ul are o suprafață totală de 475 metri pătrați, este dispus pe două niveluri și se află în orașul Constanța. Amenajarea interioară este semnată de arhitecții Adrian Ianculescu și Victor Grosu de la biroul Hype Project (specializat în design interior rezidențial premium) și a durat trei ani.

Arhitecții au preluat penthouse-ul în momentul în care blocul era în construcție și au refăcut complet compartimentarea, pentru a beneficia din plin de spații.

O atmosferă eterică

Cromatica deschisă a amenajării creează un ambient relaxat. Zona de zi este un open space de 120 metri pătrați, cu o înălțime generoasă de 2,91 metri. Pereții din sticlă creează un efect aparte: interiorul este inundat de lumină naturală.

Pentru intimitate și confort, în această amenajare penthouse s-au folosit jaluzele din lemn de tei, vopsit alb, controlabile Smart. Recomandăm adesea jaluzelele din lemn în proiecte, fiindcă au multiple funcții:

  • efect decorativ
  • filtrare și control al luminii – umbrele creează un mood aparte
  • mentenanță minimă
  • control automat (se pot crea scenarii zi-noapte), dar și manual

Mobilierul de bucătărie este de la brandul italian Poliform, dotat cu pocket-doors, care ascund rafturile și zona de electrocasnice mici. Pentru insula de bucătărie, s-a dorit un corp de iluminat LED minimalist, slim, care să oferă lumină de lucru pe toată lungimea blatului. Acesta este dotat cu prize încastrate “invizibile”.

“Lumina este foarte importantă în zona de gătit. Aici, am propus o șină tip profil LED, de 360 cm lungime, care să ilumineze corect și echilibrat întreaga suprafață”, specifică Pavel Căruntu, CEO Design Radar.

O locuință Smart, iluminată arhitectural

Penthouse-ul este dotat cu Sistem Smart Home KNX, un protocol de comunicare care conectează în mod inteligent, în rețea, tehnologiile de ultimă generație ale domiciliului: control iluminat, control climatizare, control sistem de umbrire, realizate prin intermediul aplicației de telefon sau tabletei centrale din interiorul casei.

Iluminatul este tip DALI, controlat prin intermediul Gateway KNX: acesta poate controla corpurile de iluminat, modificând atât intensitatea cât și starea on/off.

Toate corpurile de iluminat sunt de la Design Radar. În zona de dining, s-au folosit două suspensii din sticlă Loop de la Arkos, corpuri de iluminat suspendate cu alură industrială, ce iluminează locul de luat masa.

Tavanul din zona de relaxare este lăsat cu betonul la vedere. Pe el s-au montat șine de iluminat aplicate, albe, cu spoturi direcționabile și line-uri LED.

Pentru zona de canapea, s-a folosit lampadarul Sampei de la Davide Groppi, cu alura sa minimalistă, inspirată dintr-o undiță, flexibilă și telescopică.

Dormitoare cu atmosferă WOW

Penthouse-ul are patru dormitoare (din care două matrimoniale). Dormitorul de la primul nivel are un dressing walk-in, cu uși glisante din sticlă Prima de la Albed, în finisaj fumé.

Și aici, s-au folosit jaluzele din lemn, împreună cu draperii, care să ofere, la nevoie, întuneric complet. Plintele filomuro (la nivel cu peretele) reprezintă o soluție estetică, ce continuă peretele cu același finisaj și oferă un plus la nivel de design. O altă soluție este plinta tip Shadow Gap, folosită în dormitorul de mai jos la îmbinarea cu tavanul și podeaua, pentru a obține efectul de perete plutitor.

Ca soluții de iluminat, în dormitoare și băi s-au montat șine cu spoturi, spoturi ascunse (“invizibile”) – cu IP44 pentru baie – și aplice cu spoturi direcționabile deasupra noptierelor.

Toate ușile interioare din această amenajare penthouse sunt uși filomuro, cu toc ascuns, din punctul nostru de vedere un must-have în amenajările moderne. Sunt vopsite la culoarea peretelui, astfel încât spațiul pare continuu și neîntrerupt.

O altă tendință în domeniu este reprezentată de grilele de ventilație încastrate în tavan, care aduc aer proaspăt și evacuează aerul interior poluat, fără a atrage atenția asupra lor.

„Filosofia noastră reflectă noua viziune despre lux. Luxul nou înseamnă spațiu, gândire, view, lucruri unice, exclusive, nu neapărat scumpe, care îți fac viața mai frumoasă. Acustică, apă, dotări smart, tot confortul posibil astăzi.” Arh. Adrian Ianculescu.

La Design Radar, colaborăm cu arhitecții și designerii de interior pentru a crea interioare minimaliste și confortabile. Dacă ai un proiect de apartament, restaurant, birou sau orice alt spațiu, contactează-ne sau vino în showroom-ul din București.

Video: GrosuMedia

Join the conversation

SHOPPING BAG 0
RECENTLY VIEWED 0